tisdag 26 maj 2009

Tisdag


En morgontur i nya bilen, en Citroen, alltså inte nyny, till Sös för att träffa läkare på specialistmödravården, en rak kvinna som beordrade ett antal extra u-ljud för att kolla tillväxt som kan bli knepig tydligen pga hyperthyriosen, så jag skall äta ordentligt och ta min medicin och lämna mina blodprover var 10:e dag. Hon beträttade att det inte är säkert att mina antikroppar "smittar" barnet, tvärt om tydligen ovanligt. Min sjukdom i kombination med grav är oxå ovanlig, 0,2 procent. Kändes ok med besöket. Redig kvinna!

Hem och äta frukost no 2 i gröngräset under sovrummet, telefonsamtal med jobbet, har fått alldeles för mycket lön. Har nu vågat mig på att inte betala tillbaka utan istället hushålla med detta och då inte få nästa månad, det är en spännande utmaning, två personer har redan skakat på huvudet och erbjudit mig att hyra in en del av pengarna på deras konton ett tag så att inte allt går till gaaaarn. Men jag skall klara det!

Till jobbet - möte med primärvården och sedan kolla mail och sånt. Hem igen.

Fast en liten tur till sekondhandbutiken här nära, dom säljer fina barnkläder för nästan ingenting, och jag tar ut glädjen i förskott och köper saker för att det skall bli lite verkligt, eller för att jag älskar att shoppa helt enkelt, häromdagen när jag var deppig och eländig hade min man bebisklädsteater för mig och fick dom att leva liksom, skrattade mycket.

Vi har beslutat att detta skall bli ett barn med endast begagnade kläder och tillbehör, för miljön och för ekonomin, och för barnets kropp, inga nya kemikalier bara gamla urtvättade grejer. (Jag måste erkänna att jag redan har ett litet lager...)

Renskavsgryta o viltris - nu skall det bli ordentlig mat.

Mannen fiskar och sonen, ja vad gör han därinne på rummet?

Ett prickigt paket till mig på posten från Stickfrossa, ett fint blått etui till mina rundstickor ligger nu här och stirrar uppfordrande på mig - fyll mig!

Jag skall börja på framstycket på mina fina tröja som har ett bakstycke redan, den blir grön och den blir stor och den blir gles, men den blir MIN. Mönstret från Stickverk. Garnet från Kärrtorp. Stickorna från Addi, så klart.

2 kommentarer:

Liv sa...

Lycka till med allt!

Blipp sa...

Tack!