lördag 22 augusti 2009

Man borde inte sova

en vacker regnmorgon på min balkong


när regnet faller ned........jag älskar regn, jag älskar ljudet och lukten och synen.


Klockan är 6 på lördagsmorgon och jag är ensamvaken, mannen är på fisketur på Ingarö, sonen har precis kommit hem efter ett utomhushelanattenrave och har fått varma kanelbullar(från frys till ugn alltså).

Han går på rave och jag ringer honom en gång varannan timme hela natten för att efterhöra hur han har det o hur han låter, falsk trygghet säger någon och det stämmer fint, men vilken trygghet är trygg? Hans kompisar ljuger och säger att dom skall lana eller ngt annt redigt när dom istället går på rave. Hittills har det förefallit snällt och roligt och alla räknar med att polisen kommer att dyka upp under natten och beter sig efter det, han är nykter och odrogad, enl en arbetsskadad sjuksyster mammablick, när han kommer hem och han är svettig och glad. Det är så klart läskigt oxå, inatt drömde jag att han ringde hem och sa att han var ensam i skogen och inte kunde se någonting och han var rädd och drogad, så när jag vaknade var min första tanke att kolla om man kan operera in en GPS i honom, men då ringde han på riktigt o var på tunnenbananan o nästan hemma.

Så....... iallafall är det skönt med regn, att ligga i sängen och käka skräpmackor rostade med smör o varma bullar och vila. Har så mycket att göra på jobbet så att det känns inte nyttigt för min gravida kropp, magen stenhård hela tiden och jag så stressad så att jag har svårt att svälja på lunchen, älskar att jobba men på måndag är det läkartid och jag skall be om sjukskrivning, det är 11 veckor kvar till nedkomst och min giftstruma gör att jag inte sover på nätterna som jag borde. Deltidssjukskriven och bara göra administrativa saker är min plan.Kanske skall jag i helgen våga sticka något för det kan knappast bli mycket sämre i armbågen, jag kan skriva men jag har värk och jag kan knappt lyfta med armen, så lite stickning borde inte kunna skada. NU skall jag fundera på vad jag skall sticka - det var länge sedan jag fick en sådan njutning.

3 kommentarer:

Anna Maria sa...

Ja det har regnat här också men nu skiner solen.
Hur är det med armen?? Själv ska jag opereras på torsdag, så när vi ses på HV kan jag inte sticka men sen...

Blipp sa...

Grattis till operationen, dom brukar ju göra att allting blir bra, hoppas att det är så för dig oxå! Jag kan inte sticka, knappt skriva och inte bära, vet ej ännu vad det är - remissvar från ortoped - 2-4 månaders väntetid, inte så bra med ev operation med liten unge, vi får se.....jag då kommer vi till kursen, lytta och otränade, men som sagt: SEN, då skall dom få se, eller hur?

manotanten sa...

nej, vem har hört om TRYGG trygghet... det är ju som du säger... i ordet "trygghet" VIIILAR otryggheten!!! Ruvar, väntar, finns och är där i själva essensen av ordet "trygg"...
Eller hur man nu ska uttrycka det.

Men regn... det är skönt och tryggt ju på nåt sätt...