tisdag 13 oktober 2009

Diverse sticksaker på bild

Först kommer ngt som inte är stickrelaterat, en finfin disktrasa från Märta flyger igen utställningen på Liljevalchs. Tål att upprepas - se värd!
En av mina TVÅ förlossningssockor - mönster från Sticka småvarmt, garnet är Visjö från Östergötlands ullspinneri - det är mitt absoluta favoritgarn, alla kategorier: så mjukt, så vackert, så följsamt och samtidigt rejält med en sorts motstånd i. Skulle kunna tänka mig att bli sådan själv. Sticka no 2,5. Nöjd.
Ett inköp från Kistamässan. Marks o Kattens. Skall bli strumpor. Färgen är grön. Konstigt att man skall behöva informera om det när man har kamera och färgbild.
En halsduk på beställning från 22års dottern - Droops Eskimo och ullmohair, 4 varv tjocktgarn och 2 varv tunnt, och sedan blanda om lite, använder stickor no 10, ca 50 maskor. Stickas på en liten timme, sy ihop och simsalabim en fuskpolo - halsduk. Ligger just nu blöt på blockningshalsduken men kommer snart hit på bild på hals.
En liten tröja till 36 veckors dottern. Garnet från Kistamässan. Föll för ett nystan Opal, tycker att det är fusk med självrandande garn, men varför inte fuska? Snabbt går det ju för att det är så kul att se hur det blir. Mönstret är Gunillas Barntröja från Opalgarn. Sticka no 2.5. Addis så klart.
Se ovan.
Här kan man se bröderna Anton och Jan Ryschard iklädda det senaste, storebror Anton har melerad tröja i merinoull från Lienes design och mönster från Regnbågsgarn. Mössan är i regnbågsbomull. Jan har tröja i merinoull från Sannstick och mönster från Stickfrossa, Fina bebisens kofta, fattas bara knappar. Mjuka och sköna tröjor som inte kliar på ngn fläck.
De får låna kläderna i 4 veckor, sen får dom skaffa egna.

4 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Fame trend var jag också på jakt efter, men på lördagen hade de den inte i den färg, som jag hade tänkt mig, så därför blev det inget köp. Och Zauberball ville jag också ha, men hittade inte, men så hittade jag ju så mycket annat.

Medea sa...

Men oj vad du stickar! Det ska bli så spännande att se den lilla när hon kommer. Ska verkligen försöka få klart nåt fint till henne också. I alla fall innan hon blir vuxen. ;-)
Ha en skön fortsatt vecka.
Kramar från Efwa

Jamie Rose sa...

Hur lär jag mig sticka sådana där myssockor då?

Blipp sa...

hej Jamie, det är lätt som en plätt, du kan fråga mig hur man gör! Börja med fem strumpstickor, ett garn nystan i njutningsbar färg och så får du mönstret av mig om du vill.
Medea: är det inte dags för dig att komma till fäderneslandets huvudstad och besöka oss på kursen?
Samtal: Ja fame trend kostar ju mkt mer i butiken än på mässan upptäckte jag häromdagen så jag förstår att dom tog slut. Har ännu inte börjat sticka på den, men snart så.