fredag 18 december 2009

Mitt bästa väder..

Morgonpromenad - ibland ser det ut som om vi bor jättefint! Vi hade en underbar skogspromenad runt knuten i morse. Små vita toppluvor på rönnbären.

Sedan kunde Gupta hjälpa sin pappa med disken, hon har en favoritstjärna som hon gillar att klappa till. Idag är hon tre veckor och 4 dagar gammal o stackars unge hon har ännu inte fått något riktigt namn!
Så här såg det oxå ut när vi gick omkring imorse. Mannen hjälpte en okänd gammal kvinna att skotta ut sin bil, det var första ledet i att smöra in oss fullständigt hos henne då hon har ett finfint hus som vi vill köpa. Några julklappar har vi lyckats släpa hem till grottan men nästan allt återstår iför julen, står den redan för dörren? Har tagit Manotantens städtips inför jul till hjärtat - skruva ur alla glödlampor, endast stearin, en trasa med såpa på elementen för doftens skull, dessutom har jag handlat massor av en sak på Claes Ohlson som min egen årets julklapp, en förortsvariant på NK.

Har ni föresten sett att man kan få åka till Runmarö efter jul, i slutet av januari och sticka tvåändsstickning? Runmarö är en barndomsö för mig, så fina släta klippor, o så finns det en blomflugeexpert där som skrivit en underbar bok: Flugfällan av Fredrik Sjöberg, läs den om du har tid. Jag har anmält mig o mannen till kursen, o dottern. Fast dom får leta blomflugor och inte sticka alls.
Jag vill oxå meddela att min föresats att bara äta godis på lördagar har spruckigt redan andra veckan, jag blir helt suicidal o för min överlevnad och barnens framtids skull så har jag börjat igen, med varjedags intag. Ordningen återställd.

3 kommentarer:

Bibblostick sa...

Åh, det är en av mina favoritböcker, fast jag aldrig varit på Rummarö och inte är ett barr intresserad av blomflugor.

Anna Maria sa...

Åh så vackert barn, naturen är inte dum den heller.
Tvåändstickning på Rummarö verkar helkul, men när är HVkursen. Jag gav Efwa min lapp när vi var i Provence.

Blipp sa...

HV är helgen innan, typ 15-16! Så man kan göra båda två!

Nä, jag hade aldrig reflekterat över blomflugor när jag läste boken, o inte sedan heller, men det hindrade inte att boken var underbar. Å så roligt med engagerade o passionerade människor.