onsdag 7 april 2010

Jag är apriltomten

drar min egen släde fram o tillbaka över rälsen.
Tänk vad jag har lärt mig genom bloggar o hemsidor o stickbutiken, Tack Nina.

Idag har jag bytt ut tryckstången!!! Ha.
Tagit loss släden, oljat hela vippedippen. Räknat ut ett mönster, lagt upp och stickat ett bakstycke och maskat av nästan alla maskor innan bäbis vaknade. Det går hur bra som helst detta. Lyckats få hem två gamla maskinstickningsböcker från stadsbibblan o så har jag naturligtvis "behövt" nytt garn på kon (nejnejenjenejnej, jag har ALLT garn jag behöver, kon o härva o nystan så det skulle räcka i flera flera år) så jag har köpt mig ett rosa alpacka garn, skumt, jag gillar inte alpacka men det handlar ju om att jag inte gillar att sticka med det, halkar och har sig och sen töjer det sig oxå,ja nu får vi se hur det blir i maskinen, dagens tröja var i allafall i ull.
Å så har funderat på om jag behöver glasögon eftersom mina ögon är röda och kliar o svider men kommit ihåg att detta upprepas varje vår: jag upptäcker att jag är allergisk, sedan glömmer jag det igen, antagligen för att jag tycker att det är så himla mesigt, och blir lika förvånad varje år, idag har jag iallafall köpt ögondroppar för att se om det blir bättre, det var kul att gå till apoteket hjärta oxå o glo, men det såg ju ut som tidigare. Ikväll kommer mannen o kanske oxå sonen hem från ön och dottern åker från Årefjället så kanske blir det mera tid för maskinen när bäbis får flera familjemedlemmar att gulla med. Imorgon blir det nog lite fotografier på maskine, kanske.

2 kommentarer:

Nina sa...

Så då blev det bättre när du bytt tryckstång?! Hur gick det med tvåfärgsstickningen, hittade du rätt plats för garnerna?
Det är klart att du behöver lite mer garn. Det är så himla mycket lättare att sticka med garn som redan ligger på kon tycker latmasken i mig.

manotanten sa...

verkar uppslukande roligt