söndag 13 juni 2010

Partenogenesbetyder jungfrufödsel, det finns exempel på att obefruktade ägg hos hajar blivit till färdiga levande hajhonor. Världen är så spännande. Det finns små djur som heter Björndjur, de är mina favoriter. Man kan se bilder på dom här ovan. Dom ägnar sig ibland åt partenogenes men ibland har dom sex med varandra. Dom klarar av att leva vid den absoluta nollpunkten som på konstgjord väg uppnår -273 grader o dom kan överleva att torka in på 150 +. Ett spann på över 400 grader. Att torka in o ändå överleva heter kryptobios. Allt detta har jag lärt mig idag, när jag börjat öva på Vördnad för livet. Irma Regina ligger på sängen o SPRATTLAR med hela kroppen hon sprattlar så att hon blir svettig! Mannen spelar innebandy i hallen, sonen flyttar IGEN, första dottern är i Österrike o äter upp sig. 90 åringen känner sig som en rysk lägerfånge: frusen, hungrig och ensam. Själv sitter jag och bantar. Vi är så slöa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ett nöje att läsa dina texter Britt, så unmderufndiga är de och kluriga. Ser du fixat till layouten - snyggt! :) Själv nyss hemkommen från landet - jätteskönt å vara där. Vi gick en låååång promenad i skogen, trodde ett tag vi var vilse, men det kan man ju inte gå på en ö som inte är särkilt stor. Det finns en orden som startat på Högmarsö - Pelarorden, 1892 med Taube o grabbarna, Såg deras inristning i berget i skogen, lite spännande med historia. ha de fint, kram Inger

Blipp sa...

Hej tjejen! Så roligt att se dig! Du kan rita Björndjur, det vet jag! kramar

manotanten sa...

fint att öva vördnad för livet... är det schweitzer som inspirerat

Blipp sa...

Yes, det är han, he is my man, fast egentligen vet jag ingenting om honom o har aldrig läst ngt av eller om honom, en idé bara, som en sorts låtsaskompis. Vördnad för livet, låter bra o låter ruskigt oxå, som en sorts religiös sekt, abortmotståndare o sånt, men nu handlade det bara om att öva upp sin fascination o nyfikenhet!