fredag 18 september 2009

To Åre

Kallsjön är en stoooor, kall och vild sjö som faktiskt är lite avskräckande, men jag vågar bada den lilla vedeldade vid stranden. Fisken nappar innan betet når vattnet för fiskarna är så uthungrade i det karga vattnet. Sist blev det Röding och öring. Å så åt vi Årechoklad och getost och tunnbröd och surströmming. Märks det att jag är i ett mat och godis stimm?Här ovan är huset vi skall bo i, där kan vi elda och grädda våfflor. Ingen tv, ingen klocka, ingen radio bara bastu.

Lilla fina Husåby, på "baksidan" av Åreskutan.

imorgon, arla morgonstund styr vi våra näsor mot Åre, mot Kallsjön. Ett kärt återseende. Jag skall knitta o slö och andas och käka choklad och mannen skall dra in fisk och svamp o bär. Barnen får vara hemma och lönearbeta och studera!
(Inne i Åre finns en fin garnaffär,hm, men jag har så sjukt mycket garn hemma så jag måste, vill och borde låta bli att gå dit (haha))

4 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Gud, så jag längtar efter den där chokladen! Var in och tittade en sommar, när det var väldigt tomt, så vi fick fin guidning.
Ovenpå chokladfabriken ligger en annan affär, där jag hittade en tork till att torka grönsaker på. Tyvärr köpte jag den aldrig, vilket jag kan ångra i dag.

Medea sa...

Jag tror det finns en fin tygaffär också! Hoppas du hittar mycket fint och njuter massor av ledigheten.
Min möbius den här gången var fuskstickad. Stickade platt, vred ett halvt varv och sydde ihop. Vóila!

manotanten sa...

härligt med karghet

farmor ankus sa...

Hej
vilka fina bilder du lagt ut, det ser jätte fint ut, har aldrig varit där.

jag kommer inte ihåg var jag hitta mönstret, men vill du ha det så maila mig.
Ha en bra dag