torsdag 19 november 2009

Vad är det för dag idag då?Orkar inte känna efter. Man vänjer sig, fast på ett annat sätt än Kjell. Jag är dålig på tre saker i livet - att vänta, att föda barn och matematik. Dessutom är jag dålig på att vara dålig, blir helt deppig.

Men vi hade ett äventyr häromdagen, när vi åkte från Uppsala där vi fick träffa storungen m pojkvän. Mannen hade bytt däck på Citronen under dagen, köpt ngt nytt o satt dit ngt gammal, dubbfria vinterdäck, först gick det inte att köra alls, bromsarna låg i. Bort med alla däck och byta muttrar och hålla på. Citroen har ett eget sätt. Sedan iväg, fin kväll, hem i mörker klockan var 22 och det var dagen D, dagen Däck eller dagen då Dottern skulle födas, halvvägs från Uppsala, på E4, blev det punktering, mannen låg på knä i finbyxorna i hällregn och kolmörker och lastbilar och långtradare susade bredvid oss i 180 km, jag ställde mig bakom honom o höll ut min Tensonjacka, liksom för att skydda! tänkte att alla mina reflexer skulle göra oss säkrare, upptäckte dock att jackan inte hade några reflexer. Det var läskigt. Men det satte inte igång ngn förlossning.
Igår var vi på BVC igen, för sista gången, och allt var som det skulle, magen har växt 2 cm sedan senast, dottern ligger med huvudet nedåt men är inte fixerad. Betyder inte så mycket egentligen.
Vi åt lunch på Pretto Rosendahl och det var mkt gott och fint i växthuset för det regnade ute och dom hade tänt brasa, jag åt mängder med rostade jordärtskockor och blomkål i färskost. Jag fotograferade en stupränna och lite ved. Man vänjer sig, vid det lilla, vid tristess och vid väntan. Not, jag vänjer mig aldrig.
Sedan åkte vi hem o sov hela eftermiddagen.
Stickade lite på hippietröjan - jag har räknat fel - lägger ned projektet och börjar på en ny iannan färg - om jag orkar.

Här är iallafall ngt som kan göra en glad: Välkommna ensamkommna Vellingebor.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Det blir nog bra till slut ska du se! Och ja, Vellingefikat blev man lite glad av!

manotanten sa...

fin vedbild
men
just det
nu minns jag hur
tråkigt det var att vänta o vänta

hoppas det är dags snart nu
och
sparka gärna nån barnmorska om du känner för det
det är de själva som valt sitt yrke
så det så