tisdag 17 november 2009

Jag kan inte


Få bilderna att hamna där jag vill att dom skall! Jag provar i Blogger och jag provar i redigera med dra o släppa och med kopiera o klistra in men dom gör som dom vill. Här kan ni iallafall beskåda i en slumpmässig ordning, en randig barntröja i klassisk modell som vår HV lärarinna Karin Kahnlund har stickat och delade med sig av mönstret till. Jag tillverkar just nu en hippievariant som ni kan se till vänster. Jag stickar i Östergötlands Karamell och den blir fulsnygg tycker jag. Ser ett snorigt barn i den. Modellen är lätt och det är förkortade varv som gäller, gillar idén som jag är så basic som den kan bli, men den är lite tråkig att sticka, tar sin tid trots allt. Men jag kommer att slippa montera! Hittar mängder av omonterade delar i påsar o lådor när jag rensar.

Vi hade som vanligt en härlig helg på HV, på lördagen stickade vi som sagt förkortade varv, bollar och annat. På söndagen var det mäta, klippa och sy som gällde, mönsterkonstruktion av tröja med isydd/formad ärm. Utgå från egna mått, rita på papper, klippa ut och göra en modell i töjbart tyg, räkna utifrån stickfasthet. Pilligt och inte alldeles enkelt, jag som inte har mått som stämmer med min ordinarie kropp (när kan jag mäta mig, om två år?) jag tittade på, försökte förstå och stickade på hippiekoftan.

Jag är inte säker på att jag någonsin kommer att lyckas med mönsterkonstruktion från början till slut, men det hjälper mig att begripa hur plaggen är konstruerade och gör att jag iallafall i befintliga mönster kan göra ändringar (kanske) om jag någonsin syr ihop något vill säga.

Bilderna nedan visar HVs entre och utsikt en gråmulen och alldeles underbar söndag i November. Efter kursen åkte jag och mannen till pretto Rosendahl o fikade i växthuset. Känner mig alltid lika obstinat när jag är där, vill säga fula ord och bete mig, triggas av alla klämmiga människor med sina rosiga kinder och sommarhus på Österlen och Burgsvik. Dumt av mig förstås, nästan som avundsjuka, men det är det ju ej(?).Kardemummabullarna var goda.

Idag är dagen D, då dottern skall födas enligt tidtabellen, än så länge ger hon inga sådana signaler ifrån sig. Istället för förlossningen åker vi till Uppsala för att njuta av den ordentliga förstfödda dottern som kom på utsatt dag och nu är stor och snygg och klok o vild. Hon skall få några fula halsdukar/sjalar/kragar som hennes mor tillverkat med stickor no 15 och garn Eskimo. Det är svårt att få det allra enklaste att bli snyggt.

Igår var jag o mannen ute på skogs och sjöpromenad i mörkret på kvällen, det var becksvart och grått samtidigt, så läckert blött och varmt och kallt i skogen, sjön syntes inte var liksom insvept i sig själv. Men det var lite magiskt och skönt att sova med det i hjärnan.4 kommentarer:

Kajsa sa...

Den där koftan vill jag sticka! Hur får man tag på mönstret?

Blipp sa...

Vet inte, skall kolla, återkommer!

misse sa...

http://attblisnalltilljul.blogspot.com/

Kajsa sa...

Tack!!!