tisdag 16 mars 2010

Nu är det många maskor på min sticka

Haruni börjar komma till sitt slut. 533 maskor. Jag har gjort en livlina, faktiskt. Det är ju så lätt men har aldrig tidigare blivit av, för dig som inte vet vad en livlina inom stickvärlden är så förklarar jag nu: i en stickning som är omöjlig att repa upp o rätta fel t ex hålstickning eller spetsstickning, det är två olika sätt att sticka vackra hålmönster, hålstickning har ett mönstervarv och ett varv med aviga eller räta och spetsstickning har bara mönstervarv utan aviga o räta varv, iallafall, så är en livlina en tråd som sys in genom alla maskor då och då för att kunna rädda stickningen om något går snett, t ex att någon liten person typ 4 månader råkar fastna i nystanet med fingret och dra maskorna från stickan, har du då en livlina så stannar upprepningen där livlinan sitter och katastrofen blir inte så stor, har du ingen livlina blir du jätteledsen och i värsta fall irriterad en lång stund.
Annars är det mycket som surrar i mitt huvud just nu, HV helg förra helgen och jag skolkade ena dagen men söndagen fick Irma och jag både gå på HV o på Skansen, hon är jätteintresserad av stickning och det känns ju skönt för oss båda. Idag har vi varit på SidenSelma och köpt sidenunderkläder till Irma för hon har lite eksem och sidentröjan och långbyxan är så skön mot kroppen, hon är 4 månader och kan ha stl 80!
I helgen som kommer skall vi till ön och titta på blivande företaget, spännande och skrämmande för en försiktigt person som jag.
Å så är jag glad över att vi skall få tvillingtorn i Stockholm.

5 kommentarer:

mikan sa...

Hej!
Om Du använder Knit Pick stickor som man skruvar ihop, finns det ett litet hål där Du kan knyta fast en tunn tråd som bara följer med då Du vill sätta en livlina, enkelt o bra
Ha det gott

manotanten sa...

stor tjej redan ju

tvillingtorn... det fick jag googla, hade ingen aning att nåt sånt skulle byggas i sthlm...

Medea sa...

Snart ska jag svara på ditt mail sötaste. Vi hörs snart!

Anna Maria sa...

Så spännande , det är inte bara på stickorna u har många maskor.

Blipp sa...

mikan du har så rätt, det är så finurligt, men, jag är en addiperson, addilace det är mina stickor det. Trivs inte med några andra, har läst någonstans att dom oxå skall börja med prosystemet, med utbytbara linor o så men har inte sett det ännu. Kanske blir det hål i dom oxå i så fall. Mano - när dom tvillingarna kommit då kan vi väl stå i varsitt o fota varandra, vilken konstig idé? den bara slank ut.
medea o annaM - hejhej