söndag 28 mars 2010

Slump
När vi var på Gotland var jag på Konsthallen, en bekant, PIA INGELSE, hade utställning, blev guidad av Pia, temat var små flickor och hår, hot och försvar. Fina fina bilder, tjocka guldramar av papp och mycket hår t ex väskperuker. Se hennes saker om du får tillfälle. Man blir glad o tuff.

Pia tipsade om filmen Fur med Nicole Kidman, om fotokonstnärinnan Diane Arbus påhittade inre liv, hyrde den och såg den när vi kom hem. Handlar om en kvinna som får en kamera, ser sig omkring och äktenskapet börjar gunga, bland annat. Om du tycker om Tim Burton ( det gör väl alla?) är detta en film för dig. Vacker kitsch, innanför/ utanför tema.

När vi skulle åka hem från ön köpte mannen en fet veckotidning till mig, med den fick man Troells film Maria Larsons eviga ögonblick, en Skansen romantisk pinsam historia som handlar om en kvinna som får en kamera, ser sig omkring och hennes äktenskap börjar gunga..........vardagsslump kanhända.

1 kommentar:

manotanten sa...

intressant tema; hot o försvar... o hår! småflickor...
och en spännande slump verkligen och jag undrar vad allt det säger om vår tid och jämställdheten o kvinnors frigörelse... och männens? hur vi gömmer oss i stereotyper eller tvärtom... hur vi vägrar se... hmmm, min hjärna är dock för grumlig denna stilla vecka för att komma nånvart i vidare funderingar