torsdag 13 maj 2010

Kamerasladden upphittad

Irma Regina Kristina och några nystan från Sandnes, hon gillar garn jättemycket och vill att hela barnbidraget skall användas hos Wincent t ex.
o så gillar hon att fiska
o vara på snedden med sin storasyster
o äta fisk till frukost
så här såg det ut från stora rummet på Åland
jag gillar verkligen tallskog
hejhej
nya Rowan tröjan poseras
mallig stickerska, den fick tryckknappar, gillar inte stora blaffiga knappar frampå
Sandnesgarn till barntröja med svart botten o många färger, 7 brödergarn bara för att det var billigt i finland och för att det var orange o gult som jag längtar efter

fina bryggan
en av Irmas tröjor, ett garn från undersängen, handmålat från Marias tror jag, blev mkt bra. Stickor no 3,5 och 80 maskor i upplägget, Petraos mönster. Sitter som en smäck.
väntar på frukostfisken
blockar första PetraO tröjan på en av husets fina fönsterkuddar, perfekt. Tröjan är i Drops silke/alpacka som ju numera inte finns, några restnystan. 70 maskor, 3,5 stickor, jättebra o mjuk och skön o varm o fin.kristihimmelfärdsstädning, ett fönster putsat, sams. Ofattbart. (nu säger mannen att det är bara för att vi hade bråkat innan!)

Blandade bilder från Åland. Huset vi hyrde var fantastiskt, det var 12 meter mellan altanen och havet, det ingick en liten eka, det var 5 meters takhöjd i vardagsrummet, fönster överallt, och små lampor i taket arrangerade som stjärnbilder. Låg i himmelsängen tidig morgon och tittade på min man när han fiskade på skäret utanför, pratade med bofinkar och njöt. En stor järnsäng fylld med kuddar i solen på altanen fanns det oxå, och bastu på finskt vis invid duschen. Lite konstigt att komma hem till lägenheten i södraförorten. Fick oxå finbesök av första dottern o hennes man eller vad han är pojkvän, sambo, kille. Iallafall var det roligt att få bo under samma tak några nätter. Förresten var rean inte slut på Wincent när jag kom hem så det blev ngr nystan där oxå! Bambugarn i apelsin och chokladfärger till ytterligare en tröja till Irma.

5 kommentarer:

PetraO sa...

Vad roligt att du stickat koftan! Vad fin den blev! / Petra

Medea sa...

Oj vad mycket fint du stickat! Vad bra att jag fick tips om antal maskor som passar i storlek till Irma. =) Frågan är ju nu bara hur långa ärmar och hur lång kropp hon har.

Anna Maria sa...

asDet är bra intressen Irma har fiske och garn, kan kanske kombineras i framtiden? Fina bilder på dottern.
Så mycket och fint du stickat gjorde du inget annat?

manotanten sa...

fina bilder... jag vill också ha en tomt med tallar... och klippor... en alldeles egen tomt... äga, äga, äga... bo året runt... fast egentligen vill jag inte äga nåt... inte egentligen

Blipp sa...

Tack Petra det är all yours!
Medea - Igår var vi o mätte vägde o vaccinerade o hade oss, hon är stor som en 9 månaders! fast hon ännu inte fyllt 6. jag är oxå lite åt det hållet faktiskt.
men hur tänkte du AM? vad skulle jag ha gjort annat än att sticka? ja jag tror att Irma kan bli en präktig flugfiskebindare eller nåt sånt(vad nu det skulle kunna vara)o fin som snus är hon ju(vilket puckat uttryck fin som snus!)
o precis som du känner jag manot äga eller inte äga det är frågan som aldrig får ngt svar o jag blir liksom kvar....fast det passar mitt sinne att hyra istället för att äga,men ändå inte....jaja