onsdag 8 april 2009

Mat o Godis

Min nya hobby, min nya lycka: mat och godis. Idag har jag ätit Fazer rågbröd 2 skivor med smör och kokt ägg, kaffe, smoothie och en skorpa med smör, till frukost. Lunch: en kokt korv, 4 kalkonköttbullar, en bit rostbiff från igår, massor av själkselleri. Mellanmål på jobbet: memma med kaffegrädde och för första gången med lite strösocker, the. Äpple. Mellanmellanmål: 8 suschibitar på ett nytt bra ställe på centralstationen, the och misosoppa. Lite mellis: 10 lakritsbitar från en butik på Östermalm som endast säljer lakrits. Lite godis med sonen: Fazerkolor div, Middag: spagetti carbonara, selleri och morot. Efterrätt: ostbågar, mera lakrits och kolor. Klockan är nu 19,07 o jag har alltså 53 minuter på mig att äta sedan är det stopp.
OCH - nu till det fantastiska: jag går inte upp i vikt utan snarare lite ned. MEN jag vet att timmarna är räknade och att medicinen snart börjar hjälpa och DÅ blir det svångrem igen, men påsken skall gå i maten och godisets tecken, jag skall imorgon börja göra en swartzwaldstårta och så såg jag fläskhare på teve och löjrom och...........

5 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Här väntar vi på besök, som kommer i morgon. Då blir det inte jag som står i köket utan min mamma, skönt med lite ledigt!

Unknown sa...

Mycket av Fazers sortiment där... och MEMMA, det är inte så vanligt...
Är du, som jag, från Finland?

Mignon-ägg, vet du vad DET är? Ganska finskt tror jag o suuuuper gott...

Blipp sa...

Näj inte e jag från Finland, urstockholmare i generationer, MEN min man, min käre make är av finlandsvenskt ursprung från Helsinki, så han drömmer via maten om sin barndom på Fabriksgatan. O Mignon ägg har jag köpt idag! Till mannens äggjakt. O så blir det piroger med ägg o smör och rågbröd med lördagskorv o god finsk senap. o va hungrig jag är...hela tiden!

manotanten sa...

Jag hade för lääänge sen en kompis som bodde på Fabriksgatan i "Hesa"... Själv är jag Ålänning men var en del i Helsingfors och Lovisa som ung.

Du har så rätt om ironi, förståss, det ÄR lite besser-wisser-aktigt, lite översitteri... speciellt om tonen övergår till sarkasmer...
Själv försöker jag hålla mig till enbart självironi och man måste vara mycket noga med NÄR och med VEM man är ironisk...
INTE med barn naturligtvis, inte på jobbet alls och inte vid ÄRLIGA, INNERLIGA möten!!!
Och jag är mycket mindre ironisk sen jag flyttade till Sverige... det är det jag undrar över... om ironi är mer vanligt i finlandssvenska kretsar eller om det är en generations fråga eller... mest troligt, helt individuellt...

För ibland är det ju så roligt och underhållande att "slänga käft" medd en "likasinnad"... spåna och flamsa och "battla" på nåt sätt...

Ha det gott med maten!

(I dag måste jag nog köpa mignon-ägg, men de är inte helt lätta att få tag på alla gånger...)

manotanten sa...

Lauantaimakkara... mmmm