lördag 7 november 2009

Seeg helg.
Ensam hemma, som jag älskar, men inte nu. Känner mig eländig, trött, lite sjuk, förkyld, hostar och ont i halsen, ont i skallen. Tung, trist, ful, svullen.


Mannen är på Gotland, sonen hos sin andra förälder, dottern i skogen på tyst retreat. Ägnar mig åt att glo på usla teven och sticka, svårt att läsa, okoncentrerad. Borde massor av saker men orkar inte/har ingen lust. Vill inte ha mat bara Ben o Jerry glass.Stickade illafall Calorimetry igår. Den blev stor. Var lite ordentlig och köpte ett nystan med rätt dimension hos Wincent garn, vi har 15% HV rabatt i min älsklingsbutik, gick ned en halv storlek på stickorna. Använde Rowans nya felted tweed aran, 87 meter/50g, enligt mönstret skall det vara 85m/50g. Mönstret var enkelt att följa även för mig som fortfarande har svårt för engelska mönster, skall göra som vanligt, sticka om den i Östergötlandsgarn. Det kommer bilder när rätt dator är tillbaka från ön. Bilderna idag kommer från Knitty och från Wincent butiken.
Såg faktiskt ett bra debattprogram på min teve, handlade om Rikstelevisionens beslut att hänga ut barn för att få högre tittarsiffor, socialporrprogrammet Fråga Louise, där barn exponeras med namn och bild för att det skall kittla och få oss att glo. Kattis Ahlström och Barnombudsmannen mfl var uppriktigt upprörda. Varför tycker tvs ledning att detta är ok? Det lyckades varken producenten eller ansvarig utgivare precisera, dom babblar om att det är viktigt att barn kommer till tals och blir hörda, det är ju självklart, men varför måste det vara dokusåpa? Varför duger inte den gamla sortens dramatiseringar? Att bli exponerad med namn och bild och problem i tv när man är nio år är övergrepp, och skulle som dom sa i programmet vara förbjudet i många länder. Jag vill hävda att vi lever i ett genomkapitaliserat samhälle, en postdemokrati.
Jag har bestämt mig för att kanske visa en bild på min nyfödda unge här på bloggen, när man är nyfödd så har man ju ett utseende som kanske gör att man inte känns igen som vuxen. Men sedan måste jag vänta med att lägga ut bilder på mina barn tills dom har fyllt 18 år och jag kan fråga dom och dom då har eget ansvar och kallas för vuxna. Vad tycker ni? Vad vinner vi på den nya öppenheten?
På måndag skall vi på ytterligare ultraljud och troligen boka tid för kejsarsnitt. Känns helt overkligt alltihopa. Lite som en film.


3 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Här i huset finns både en kejsare och en kjesarinna, så jag tror att det kommer att gå bra. Väntar med spänning på resultatet.
Jag har valt att inte visa några ansikten, men det är mitt val och andra tycker oftast helt annorlunda.

manotanten sa...

dokusåpor o elakhetstv har varit totalt ute i evigheter nu... riktig gammelmediashit som jag inte trodde nån glodde på längre men det finns ju fortfarande gammelkonsumenter fortfarande nånstans därute... o det här med bilder är ju förfärligt på många sätt... bl a pedofiler o så men även där tror jag mest att det är vi gammelkonsumenter som förfäras och att de unga, de som växer upp med fb o bloggar o allting utlagt på nätet kommer att tycka det är helt naturligt o att det bara är vi oldies som har moral-panik igen... som med allt
som med boken, romanen, videon, dataspel, ja allt
antar att man hade moralisk panik när nån ung o smart uppfann hjulet... eller upptäckte elden...

men det kanske vänder också
och allt blir privat privat

framför allt ska det ju vara ett eget val
det är det viktiga och barn kan inte alltid välja kanske nej

MEN
skitspännande nu ju!!!
en liten bäbisbild vill vi nog ha ändå...

Kajsa sa...

Jag har ett starkt inbyggt motstånd mot att lägga ut bilder både på min familj och på såna jag känner och tycker dessutom att det är obehagligt när jag blir taggad på fejjan. Det har med integritet och respekt att göra, fast t ex mellandottern lägger ut bilder på sig själv och sina kompisar utan att tveka. Förhoppningsvis behövs det tråkiga gammeldagsa tanter ett tag till som kan försöka problematisera och sända ut signaler att det är ok att vara utan att synas över hela världen.
Men en bild på bäbisen måste du ju bara visa!! Tråkigt med kejsarsnittet men det viktigaste är ju att ungen mår bra!